Ingredienser
1 1/2 liter mælk
160 gram grødris
1/2 tsk. salt
Smør
Tilbehør
1 tsk. kanel
2 spsk. Sukker
Smør
Smør en tykbundet gryde med smør. Bring mælken i kog. Hæld risene i under omrøring. Dæmp varmen og læg låg på gryden. Kog grøden ved svag varme i ca. 50 minutter, rør af og til i gryden. Når risene er kogt, slukkes for varmen og grøden smages til med salt.
Serveres med en klat smør samt kanel og sukker.
Ingredienser:
250 g margarine
250 g sukker
4 æg
1 1/4 dl mælk
1 pk kardemome
900 g mel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 pk palmin
Bliver rørt sammen som en kage.
Rør margarine og sukker godt samman.
Kom et æg i ad gangen og rør godt.
Siden kommes resten i og røres sammen.
Rul ca. 1/4 af massen ud ad gangen og form klejnerne med en klejnespore,
vend klejnerne og læg dem på et bagepapir, stil de formede klejner koldt til du
koger dem (de kan godt vent et par timer).
Varm palminen op til det bruser om en tændstik, men lad det ikke blive for varmt.
Brug en si til at komme klejnerne i palminen med og til at tage dem op med, kog
ca 10 klejner ad gangen til de er lyst brune, tag dem op og læg dem i et fad
hvor der er lagt et dobbelt lag køkkenrulle i bunden for at suge det overskyende palmin der drypper af.
Tips:
hold børn væk fra gryden da varm palmin er meget farlig og forlad ALDRIG en
gryde med varm palmin, da det antænder meget hurtigt om det bliver for varmt
Ingredienser
125 g smør
125 g sukker
275 g mel
1 æg
1 tsk. Natron
½ tsk. Ingefær
¾ tsk. Kardemomme
½ tsk. Kanel
¼ tsk. Hvid peber
Fremgangsmåde:
smør og sukker røres til "mayonaise". De øvrige ingredienser røres i.
Dejen udrulles i finger-tykke stænger, der holdes adskilt af bagepapir.
Hviler natten over. Skæres i stykker af ca. 1 cm. Bages ved 200 grader
ca. 8-10 min.
Ingredienser
225 bagemargarine
5 dl Dansukker Rørsukker
2 æg
6 dl hvedemel
1 tsk Dansukker Vaniljesukker
1 tsk bagepulver
150 g grofthakket kogechokolade
50 g finthakkede nøddekerner
En af de mest populære kager i USA er nu også blevet en favorit herhjemme.
De er lette at lave, og de bliver særligt lækre at se på, hvis de laves ekstrastore.
Stil ovnen på 175°.
Rør margarine, rørsukker og æg luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker,
bagepulver, kogechokolade og nøddekerner i.
Udrulles og deles i 2 cm
tykke og 2 cm lange stykker.
Rul disse til kugler. Læg kagerne på bageplader beklædt med bagepapir. Cookies bages i ca. 12-15 minutter.
Ingredienser
2 dl Dansukker Sukker
1 dl kakao
2 dl mælk
150 g smør eller margarine
2 æg
3 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
Bland 1 dl sukker, kakao og mælk i en kasserolle. Kog blandingen op.
Lad den køle af.
Rør fedtstoffet og resten af sukkeret sammen. Tilsæt æg, et ad gangen.
Tilsæt den afkølede mælkeblanding. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver,
og vend det i massen. Hæld massen i en smurt og melet form. Bag massen
nederst i ovnen ved 175° i ca. 1 time. Lad chokoladekagen stå i formen i
10 minutter, inden den tages op.